Krevety Cholesterol

Obsah

    Cholesterol môžete nájsť takmer v každom produkte, ktorý ľudia jedia. Prekročenie odporúčanej normy je pomerne jednoduché, pretože jej ukazovateľ by nemal prekročiť 500 mg.

    Jedením pohára konzervovaných rýb alebo ochutnávkou pečene môžete zdvojnásobiť dennú dávku. Existuje cholesterol kreviet a ako často sa môžu konzumovať?

    Koľko cholesterolu je v krevetách

    Kôrovce obsahujú veľa cholesterolu. Krevety vedú v počte cholesterolu (cholesterolu) v zložení okrem iných morských živočíchov. 200 g výrobku obsahuje takmer 400 mg tukovej látky. Krevety sú skutočne lídrom v cholesterole z morských plodov.

    100 gramov kôrovcov obsahuje približne 150 - 190 mg cholesterolu - relatívne vysokú hodnotu. Rakovina mora (tzv. Krevety) obsahuje malé percento tuku (v 1 kg výrobkov iba 22 g). Napríklad v prípade kurčaťa predstavuje takmer 200 g tuku rovnakú hmotnosť.

    Nasýtené mastné kyseliny sa nachádzajú v minimálnom množstve v kôrovcoch, takže rozumné použitie výrobku nebude v tele vyvolávať syntézu cholesterolu. Krevety obsahujú veľké množstvo prospešných prvkov, vitamíny a omega-3 kyseliny.

    Výhody a poškodenia

    Na konci 20. storočia vedci tvrdili, že pri rakovine morí sú zvýšené hladiny cholesterolu. Je to skutočne pravda, existuje cholesterol kreviet? A koľko cholesterolu má krevety? V roku 1996Uskutočnili sa štúdie, ktoré ukázali, že kôrovce obsahujú 160 mg organickej zlúčeniny.

    Množstvo cholesterolu v krevetoch a kalmáre je väčšie ako v iných kôrovcoch. Zároveň však vedci zistili, že cholesterol obsiahnutý v krevetách sa v tele nemôže hromadiť.

    Bezpečnosť kreviet je vysvetlená skutočnosťou, že v produkte sa nenachádzajú nasýtené tuky a zistený cholesterol sa nemôže absorbovať do krvi. Na výskume pracoval austrálsky vedec Renaka Karappaswami.

    Počas prípravy kreviet sú natreté jasne červeným odtieňom. Je to kvôli prítomnosti astaxantínu, látky, ktorá ovplyvňuje telo efektívnejšie ako antioxidanty nachádzajúce sa v ovocí a zelenine.

    Účinok astaxantínu je lepší ako účinok vitamínu E. Látka pomáha chrániť ľudské bunky pred starnutím, zúčastňuje sa na procese odlupovania epitelového tkaniva a chráni telo pred vonkajšími toxickými účinkami.


    Krevetové mäso obsahuje jód, sodík, horčík, kyselinu listovú

    Ďalšie prospešné vlastnosti kreviet

    Okrem uvedených prospešných látok obsiahnutých v kôrovcoch je potrebné zdôrazniť aj ďalšie prvky, ktoré sú súčasťou morskej rakoviny. Výrobok obsahuje veľké množstvo:

    Odporúčame prečítať si: Aké potraviny obsahujú veľa cholesterolu?
    • vitamíny A, E, C;
    • vápnik;
    • selén;
    • zinok;
    • fosfor;
    • jód;
    • meď;
    • prospešné omega-3 tuky.

    Pri systematickom jedení kreviet bude vyzerať tenšia osoba, štíhlejšia a mladšia. Nízke percento nasýtených tukov obsiahnutých v krevetovom mäse má priaznivý vplyv na fungovanie kardiovaskulárneho systému.

    Jesť možno iba krevety, ktoré boli riadne uvarené. Takto si jedlo uchová maximálne množstvo živín. Naraz sa odporúča jesť najviac 300 g morských plodov, aby nedošlo k zvýšeniu hladiny zlého cholesterolu.

    Odborníci neodporúčajú jesť kôrovce ako jedlo:

    • v spojení s alkoholom, sódami alebo čajom;
    • pekársky výrobok alebo cestoviny;
    • s jedlami z mäsa a hríbov, pretože kombinácia týchto výrobkov vyvoláva nadbytok bielkovín.

    Najlepšie je podávať morské plody s koprom, čo prispieva k lepšej absorpcii vitamínov a minerálov, k eliminácii zlého cholesterolu z tela.


    Mäso kôrovcov zvyšuje imunitu a posilňuje nervovú sústavu
    .

    Krevety môžu, rovnako ako akýkoľvek iný produkt, priniesť nielen výhody, ale aj uškodiť. Ľudia s alergiou by mali jesť malé množstvo kôrovcov, pretože často spôsobujú alergickú reakciu a problémy s obličkami.

    ​​

    V prípade cukrovky je lepšie odmietnuť zaobchádza s mäsom z kreviet, pretože tento výrobok zvyšuje zlý cholesterol.Dovážané morské plody často obsahujú antibiotiká, ktoré podnikatelia spracúvajú, aby sa vyhli rýchlemu znehodnoteniu výrobkov. Podnikatelia nanešťastie nechápu, čo poškodzujú ľudské zdravie.

    Ak predávajúci nedodržal podmienky skladovania tovaru, stratia sa jeho užitočné vlastnosti. Ak pri skladovaní ignorujete odporúčanú teplotu, krevety zhromažďujú škodlivé látky.

    Mali by sa nakupovať iba krevety ulovené v ekologicky čistých oblastiach. V opačnom prípade sú kôrovce nasýtené toxickými látkami, čo vedie k otrave. Takéto potraviny dramaticky zvyšujú zlý cholesterol.

    Pred nákupom by ste sa mali dôkladne oboznámiť s miestom, z ktorého bol tovar dovezený, a ubezpečiť sa, že je na ňom značka kvality. Kôrovce by nemali byť prakticky pokryté ľadom, čo znamená správne skladovanie.

    Je možné jesť krevety s vysokým obsahom cholesterolu

    Existujú krevety s vysokým obsahom cholesterolu - je to možné alebo nie? Cholesterol môže byť zlý (lipoproteíny s nízkou hustotou) a dobrý (lipoproteíny s vysokou hustotou). V dôsledku zlého cholesterolu v krvi sa na vaskulárnych stenách tvoria plaky, čo vyvoláva rozvoj aterosklerózy.

    Používanie rakoviny mora zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu v krvi. To umožňuje zlepšiť zdravotný stav osôb trpiacich poruchou metabolizmu lipidov. Systematická konzumácia kôrovcov,s obsahom polynenasýtených tukov, prispieva k:

    • odstránenie zlého cholesterolu z tela;
    • udržiavanie normálneho fungovania mozgu;
    • zlepšenie zloženia krvi;
    • zachovanie normálnej činnosti kardiovaskulárneho systému.

    Je dôležité náležite pripraviť krevety, aby sa zachovali prospešné vlastnosti výrobku. Špecialisti odporúčajú variť kôrovce 3-4 minúty po varení.

    Krevety môžete podávať buď ako nezávislé jedlo, alebo v kombinácii s rizotom, šalátom alebo cestovinami. Najlepší mesiac je jesť najviac 1,8 kg kreviet, aby nedošlo k zvýšeniu organických zlúčenín v krvi.

    Špecialisti v oblasti dietetiky neodporúčajú hostinu na obľúbenom jedle, na základe ktorého boli krevety vyprážané v cestíčku z múky a vajec. Kalorický obsah takejto pochúťky je príliš veľký a takáto výživa nebude mať žiadny úžitok.

    Chlorol z kreviet by nemal byť dôvodom na odmietnutie obľúbeného ošetrenia. Najdôležitejšie je zvoliť správny spôsob pečenia a postupovať podľa odporúčanej dávky produktu.

    Kontraindikácie

    Napriek užitočným vlastnostiam výrobku existuje niekoľko kontraindikácií, pri ktorých sa neodporúča zahrnúť kôrovce do stravy. Neodporúča sa užívať si krevety v prípade:

    • alergická reakcia na produkt;
    • spotrebovaných v predvečer alkoholu alebo jedených hríbových a mäsových jedál.

    A tiež niekrevety by sa mali zaradiť do stravy detí mladších ako 3 roky

    Mäso kreviet nie je zbytočne populárne medzi ľuďmi, ktorí vedú zdravý životný štýl a starajú sa o svoje zdravie. Japonci, ktorých jedlo vychádza z morských plodov, žijú omnoho dlhšie ako predstavitelia našej národnosti. Je ťažké hádať o výhodách kreviet, ale je veľmi dôležité používať produkt v obmedzenom množstve.