Ako vyčistiť chobotnice a uvariť ich?

Ak chcete rozmaznávať svoju rodinu niečím chutným, výživným, zdravým a nezvyčajným, je pravdepodobné, že sa váš výber zastaví na chobotnici. Tento kedysi exotický mäkkýš sa čoraz viac začal objavovať na stoloch našich krajanov. Ale kto sa ich niekedy pokúsil uvariť, čelil otázke, ako vyčistiť chobotnicu? Ak to urobíte zle, môže to trvať veľa úsilia a času, v dôsledku toho túžba opäť ich uvariť. Ale ak viete niektoré nuansy, čistenie vám nedá veľa problémov. Začnime teda.

Na ľahké čistenie je potrebné zvoliť správne

Ak je produkt čerstvý, rýchle čistenie olihvy nie je ťažké. Fólia, ktorá ho zakrýva, ľahko opustí celý povrch mäkkýšov ako pančuchy. Ale zvyčajne v obchode nájdete iba mrazené chobotnice. Aby nedošlo k problémom s čistením a varením, musíte si ich správne vybrať.

Produkt sa nesmie rozmrazovať. Toto je veľmi dôležitá požiadavka. Ak boli chobotnice znovu zmrazené, komplikuje to nielen ich čistenie, ale tiež ovplyvňuje chuť.

Ak to chcete skontrolovať v obchode, môžete venovať pozornosť niekoľkým faktorom:

  1. chobotnice by sa nemali navzájom lepiť. Ak predajca nemôže oddeliť jatočné telá mäkkýšov od seba, znamená to, že produkt bol opätovne zmrazený.
  2. farba mäsa by mala byť biela. Ak má mäso červenkastý alebo namodralý odtieň, znamená to, že pri rozmrazovaníprijala túto farbu z pokožky.

Nezabudnite, že by sa mali uchovávať v mrazničke doma a nemali by sa pred varením rozmraziť.

Rýchle čistenie chobotnice

Na správne vyčistenie chobotnice je potrebné najskôr vložiť mrazené jatočné telá najskôr do vriacej vody a potom do studenej vody. Pri vysokej teplote sa pokožka ľahko dostane z mäsa a nebude ťažké ju odstrániť. Dávajte pozor, aby ste sa nepreexponovali v horúcej vode, inak sa mäso dá uvariť a potom bude oveľa ťažšie vyčistiť kalmáre. Okrem pokožky je potrebné očistiť od vnútorností a akordov (mäkká chrbtica mäkkýšov).

Niektoré tipy na varenie

Na chutné jedlo potrebujete mäkkú chobotnicu. Tí, ktorí sa to pokúsili uvariť aspoň raz, si všimli, že mäso je niekedy drsné. Aby ste tomu zabránili, nestrávajte chobotnicu. Najoptimálnejšou metódou varenia je znížiť na 15 sekúnd do vriacej vody. To poskytne mäsovej nežnosti. Čas varenia môže byť dlhší iba vtedy, ak sa chobotnica varí s inými výrobkami, ako je zelenina, pilaf alebo ako súčasť omáčky. Niektorí kuchári radia vo vode, kde uvaríte chobotnicu a pridáte pol citróna alebo vrece čierneho čaju. To dáva miske viac chuti.

Chobotnica je skvelá. Môžete si ich vypchať, môžete ich upiecť alebo ich jednoducho uvariť. Hlavná vec je, že ide o zdravé, výživné a výživné mäso.

Takže ak sa teraz rozhodnete prekvapiť svojich blízkych vynikajúcou mušľovou múčkou, nebudetepráca, rýchlo čistá chobotnica.