Ako sa zbaviť malých chýb v obilninách

Každá žena v domácnosti musí niekedy objaviť chyby v obilninách alebo múke, napriek tomu, že jedlo starostlivo a správne skladovala. Môže sa to naozaj stať. A niekedy chyby nájdete hneď po zakúpení. Potom vyvstáva odôvodnená otázka: ako sa zbaviť bugov v obilninách? Existuje niekoľko overených metód.

Najskôr je potrebné poznamenať, že obilniny, v ktorých sa už nachádzajú chyby , sa nemôžu jesť . Jediné, čo s tým môžete urobiť, je hádzať ho do koša. Situácia je iná s múkou. Malé chyby v múke sa môžete zbaviť iba preosievaním. Pred pridaním takejto múky do cesta alebo pred použitím na iné účely sa však musí naliať na pekáč a zohrievať niekoľko minút na 50 stupňov.

Metódy boja

Nájdenie stredných plodín v obilninách a ich odstránenie sa nemôže vyriešiť. Vždy existuje možnosť, že položia svoje vajcia a po chvíli sa s nimi môžete znova stretnúť. Preto musíte konať v kombinácii:

  1. Venujte čas astarostlivo preskúmajte všetky obilniny , cestoviny, sušené ovocie, múku, sušienky, korenie a dokonca aj čaj, cukor a kakao. Zahoďte tých, ktorí majú chyby okamžite;
  2. Zostávajúce výrobky, v ktorých sa nenachádzajú žiadne stredné produkty, by sa mali vložiť do dvoch dnído mrazničky . Takto zabránite vzniku nových živých vecí, ak boli položené vajcia;
  3. Potom musia byť všetky skrinky, v ktorých boli výrobky uskladnené, úplne umývajte dezinfekčným prostriedkomzvnútra aj zvonka. Namiesto toho si môžete vziať octovú esenciu. Po dokončení mokrého čistenia musia byť skrinky ponechané suché. Ak je to možné, trvanie tohto procesu by malo byť približne jeden deň;
  4. Ďalším krokom je zakrytie políc papierom alebo novinami. Na ne položte pár strúčikov cesnaku,listy bobkového listualebo suché kvety levandule;
  5. 16. Obilniny a iné výrobky nalievajte do kovových alebo sklenených pohárov a skladujtepevne uzatvorené . Do každej nádoby môžete vložiť klinček z neošúpaného cesnaku. Chyby sa tak nezačnú a obilniny neabsorbujú svoj špecifický zápach. Pokúste sa tiež kúpiť veľké množstvo obilnín;
  6. Kuchyňa pravidelne vetrajte a uistite sa, že obsahujemiernu vlhkosť vzduchu . Koniec koncov, vlhkosť je najvhodnejším médiom na objavenie sa chýb;
  7. Pokúste sa pravidelne vykonávať preventívne čistenie v skriniach s cieľom nahradiť bobkový list alebo cesnak a tiež zistiť a zničiť chyby včas, ak sa znovu otvoria.

V skutočnosti je možné zbaviť sa múky alebo múky z obilnín, ale aby sa neobjavili znova, bude si to vyžadovať určité úsilie, ale naozaj to stojí za to.