Ako sa zbaviť horkosti baklažánu

Obsah

Milované ovocie baklažánu je nielen chutné, ale aj mimoriadne zdravé. Obsahuje asi 40 minerálov a vitamínov, ktoré predlžujú vašu mladosť a prispievajú k dlhovekosti. Jedlá pripravené z tejto tmavomodrej zeleniny majú priaznivý vplyv na fungovanie mnohých orgánov. Ak často pijete baklažán, zabránite rozvoju mnohých chorôb tráviaceho systému a zhoršenej stolici. Vďaka svojej krásnej nasýtenej farbe sa táto zelenina v niektorých regiónoch Ruska a Ukrajiny nazýva „modrá“ alebo „modrá“. Čo z toho pri varení nerobia: dusia, pečú v rúre a na grile, smažia, konzervujú, marinujú a z toho pripravia kaviár. V akejkoľvek podobe je chutná a zdravá za predpokladu, že nie je horká. Pred mnohými ženami v domácnosti sa vynárala otázka, ako odstrániť horkosť z baklažánu.

Vynaliezavé ženy v domácnosti boli zmätené po dlhú dobu a rozmýšľali, čo robiť, aby odstránili „horkosť“ zo svojej obľúbenej zeleniny. Dokonca aj ten najchutnejší recept možno zničiť, ak máte na jazyku horkú pachuť. Väčšina metód, ktoré pomáhajú zbaviť sa horkosti, vyžaduje použitie soli. Ponúkame vám niekoľko užitočných a účinných spôsobov, ako vrátiť baklažán do sviežej a jemnej chuti.

Trenie ovocia soľou

baklažán by sa mal dôkladne umyť studenou vodou, odstrániť nečistoty a odrezať chvosty. Po tom, nakrájajte fialové ovocie na dve polovice (musíte rezať, nie naprieč). Veľkú polovicu soli dôkladne votritea nechať ich 10 - 15 minút, potom sa musí soľ oprať studenou vodou. Tento spôsob je dobrý, pretože zelenina sa nemusí narezať na malé kúsky, ktoré nemusia byť vhodné na prípravu mnohých jedál. Po umytí soli studenou tečúcou vodou horkosť zmizne.


Rezy pomôžu zlepšiť výsledok postupu

Namáčanie pod tlakom

Táto metóda sa tiež neobíde bez soli. Tentoraz je potrebné baklažán umyť, nakrájať na chvosty a nakrájať na krúžky alebo kocky veľkosti vhodnej na prípravu zamýšľaného jedla. Roztok sa pripraví takto: 1 lyžica hrubej soli na 1 liter studenej vody. Plátky zeleniny pred varením namočte asi pol hodiny, ale je dôležité použiť lis.

Na vytvorenie tlače je potrebné vziať doštičku alebo okrúhlu dosku menšiu ako panva alebo misa, v ktorej je baklažán namočený. Položte fľašu vody na tanier alebo misu. Po 30 minútach by sa mal namočený v soľnom roztoku a vylisované kúsky baklažánu dôkladne umyť studenou vodou. Nemyslite si, že po takomto postupe nemôžete misku osoliť: soľ po umytí s nechcenou horkosťou zmizne. Táto metóda pomôže nielen zabiť horkosť, ale spôsobí, že aj z nej pripravené jedlá budú menej škodlivé. Po takomto namáčaní krúžky baklažánu neabsorbujú tuk takýmto spôsobom a chuť mäsa sa stáva jemnejšou.

Namáčanie bez lisu

Ošúpané ovocie baklažánu by sa malo nakrájať na kocky alebo krúžky a uložiť do studenej vody. vodamusia byť vopred solené. Táto metóda je podobná predchádzajúcej, ale nemusíte robiť tlač. Stačí 45 minút nechať kúsky „modrej“ v miske. Neexistujú žiadne záruky, že sa budete môcť zbaviť horkosti. Je lepšie tento postup zopakovať dvakrát, aby ste určite ochránili budúce jedlo.

Peeling

Má sa za to, že je v svetlo hustej pokožke, ktorá obsahuje všetku horkosť. Preto sa najjednoduchší spôsob, ako sa zbaviť horkosti, považuje za peeling. Táto metóda je účinná, ale v mnohých jedlách je táto šupka nevyhnutná. Buničina samotnej zeleniny je príliš jemná a pri dusení alebo vyprážaní nebude mať požadovaný tvar.

Aby nedošlo k obavám o chuťové vlastnosti plodu, venujte pozornosť jeho vzhľadu. Mal by byť naliaty, hustý a lesklý. Ak vidíte, že baklažán je starý a pomalý, so škvrnami, je lepšie zdržať sa nákupu takéhoto ovocia. Žiadna z vyššie uvedených metód ho nezbaví horkosti a neochutne ochutná.