Ako sa dostať z Gmailu: Jednoduché spôsoby

Pred niekoľkými rokmi bolo mať svoj vlastný účet Gmail naozaj prestížne. Server je cudzí, spoľahlivý, podporovaný webmi, ktoré neakceptujú registráciu na serveri yandex.ru alebo mail.ru.

Teraz môžete pozorovať opačný trend: mnoho používateľov uzatvára svoje účty na Gmail.com. Prečo? Pravdepodobne je to kvôli politike spoločnosti Google, ktorá vlastní server. Aj keď sa verí, že čím viac služieb - tým lepšie, ale nie vždy tomu tak je. Najmä ak sú služby ponúkané na dobrovoľnom základe a znamenajú súhlas so zhromažďovaním a spracovaním údajov o majiteľovi účtu - a to si vyžaduje použitie niektorých služieb Google.

Tu je výsledok: stále viac ľudí dáva prednosť vymazaniu svojho účtu Gmail a zachovaniu ich údajov neporušených, ako pri využívaní mnohých pohodlných služieb pri odosielaní údajov do neznámeho počítača.

Pokyny na odstránenie

Odstránenie služby Gmail je pomerne jednoduché. Prvou možnosťou je prihlásiť sa do svojho účtu, kliknite na odkaz „Správa údajov“, potom vyberte možnosť „Odstrániť služby“ a nakoniec „natrvalo odstrániť službu Gmail“.

A teraz najzaujímavejšia vec: vymazanie profilu neznamená vymazanie informácií o vás zo služieb Google.

Tiež vám odporúčame prečítať si:

Ako odstrániť svoj profil na Flirchi
  1. Jediné, čo sa určite nebude dať použiť, je pošta, pretože zvyšok je likvidovaný ako základná služba.
  2. Aj po odstráneníužívateľské meno účtu zostáva zaneprázdnené, inými slovami, ak chce užívateľ profil obnoviť, bude musieť zmeniť svoje užívateľské meno.
  3. Ak odstránite svoj účet Gmail, nie je pravda, že sa odstránia aj údaje uložené v iných službách. Vo svojom osobnom účte si môžete skontrolovať, čo presne je na serveri uložené, či sú údaje potrebné alebo nie a či sa oplatí ich nechať na zahraničnom serveri. Ak to chcete urobiť, choďte do svojho profilu (kliknite na avatar alebo na „modrú hlavu“), kliknite na tlačidlo „Stuha“ na ľavej strane obrazovky a pozrite sa na položku „Aplikácie“ a starostlivo „vylaďte“ nastavenia.
  4. Uvedené tlačidlo „Pásovka“ vo vašom profile sa môže použiť ako ďalší spôsob opustenia spoločnosti Google: poslednou položkou v informačnom kanáli je „Zakázať Google+“, po ktorej nasleduje odkaz „Ak chcete odstrániť svoj profil Google, kliknite sem“. Mimochodom, táto stránka poskytuje podrobné vysvetlenie toho, čo sa stane s každou zo služieb, a veľa záleží na tom, či je služba Google+ prepojená s účtom Gmail, pretože + stránky sa s ňou neodstránia, bude preto potrebné ich odstrániť manuálne.

Komunikácia s podnikmi sa oplatí. Zložitosť odstránenia vášho profilu Gmail a údajov z neho je vynikajúcim príkladom toho, ako môže registrácia pomocou niekoľkých kliknutí následne viesť k namáhavým činnostiam na ochranu vášho súkromia.