Ako rýchlo vyčistiť sleď

Sleď - vítaný hosť na slávnostnom aj obvyklom jedálenskom stole. Nie každá mladá žena v domácnosti však vie, ako čistiť sleďa. Výsledkom je, že niekto dostane niečo s kosťami a pokožkou alebo dokonca mleté ​​mäso. Mnohí sa obávajú takéhoto výsledku a rozhodli sa pripraviť hotové konzervy. Niekedy je to cesta von - kúpiť si hotového sleďa, ak nemáte čas variť.

Iba z hľadiska chuti je takáto ryba horšia ako čerstvá, navyše sa v konzervačných látkach vždy nachádza antiseptikum, niekedy to je benzoát sodný, ktorý v kombinácii s vitamínom C (budete jesť aj šalát) poškodzuje telo a utráca inteligenciu detí. ,

Preto je vhodné sleďa očistiť sami, ak sa staráte o svoje zdravie. Nie je to také ťažké, hlavnou vecou je starostlivo pripraviť pracovisko a získať zručnosti.

Čo je potrebné pre úspech

Sleď sa nikdy nezmení na mleté ​​mäso, ak je čerstvé, pretože šupka sa z nej ľahko odstráni ako pančucha bez poškodenia mäsa, ktoré musí byť tiež pružné. Je ľahké vybrať si čerstvú rybu: v obchode sa pozeráme na dátum exspirácie (nie viac ako 3 dni), na trhu hodnotíme podľa vzhľadu. Čerstvé ryby sa lesknú, nemajú hrdzu. Je hustá na dotyk a jej vôňa nie je podozrivá. Slede nepoužívajte s trhlinami, škrabancami, vráskami - kazí sa rýchlejšie ako ostatní. Príliš mäkké, pomalé ryby padajúce z kostí by mali spôsobiť podozrenie.

Sleď obyčajný - viac tuku, veľký a so zaobleným bruchom. Preto sa ukazuje, šťavnatejšia chutnáa menej slané. Ženský opak je malý, plochý, krvavý, slaný. Môžete si ho vziať, ak máte radi kaviár.

Pred rezaním musíte pripraviť pracovisko: vezmite ostrý nôž, pripravte riad na filé, vrece na odpad, položte na stôl krájaciu dosku a papierové utierky (ak nie sú k dispozícii, noviny), servítky.

Pokračujte

Ak je všetko pripravené, slede môžete rýchlo vyčistiť bez toho, aby sa rozptyľovali detaily. Najprv odrežte rybiu hlavu. Vyhoďte to.

Niekedy nie je hlava okamžite okamžite odstránená, ale na koži okolo nej sú urobené iba zárezy, ale to nie je príliš výhodné, najmä ak prvýkrát ryžete.

Potom, počnúc od konečníka, otvor jej brucho. Zoškriabte obsah nožom a jedlé (kaviár, mlieko) nechajte zlikvidovať. V prípade potreby utrite vnútro vreckovkou (príliš veľa krvi), ale nikdy ju neumývajte.

Teraz urobte rez v zadnej časti nožom. Deje sa to veľmi ľahko - existuje tučné tukové tkanivo. Potom nechte šupku nechtom odstrčiť nechtom, kde bola hlava, a potiahnite kožu najskôr na jednej strane a potom na druhej. Kosti na bruchu sa musia starostlivo vyberať a odstraňovať. Niektorí jednoducho znížia brucho, aby ušetrili čas. Iba v ňom zostáva vynikajúci tuk. Avšak - nie pre všetkých.

Všetky plutvy s kosťami sa odstránia orezaním na obidve strany. Po dokončení týchto procedúr sa vaše ruky zašpinia a kosti sa držia vašich rúk. Utrite ich obrúskami, ktoré ich okamžite hodia do pripravenej tašky.

Chvost bude odstránený spolu s hrebeňom. Ak to chcete urobiť, urobte hlbší rez od chrbta k rebrám. Potom opatrne začnite tlačiť buničinu zozadu a odtrhnite ju od hrebeňa, len aby kosti rebier zostali na nej, inak budete musieť trpieť, aby ste ich vybrali z jedného z filé.

Nemusí to fungovať prvýkrát, preto buďte opatrní a skontrolujte kosti, či neobsahujú kosti. Opatrne ich sledujte prstom z vnútornej strany. Ak je filé zle odstránené, môžete ho oddeliť od hrebeňa. Len znova si musíte zvoliť kosti, ktoré ovplyvňujú čas rezania.

To je celý postup. Vyhoďte všetky zbytočné vrátane papierových utierok. Filet je možné nakrájať na krásne plátky, zalejeme olejom, posypeme cibuľovými plátkami, ozdobíme zeleninou. Nasekanú sleď môžete teraz poslúchať na stôl.