Ako odstrániť zápach cibule z úst

Obsah
    6. Cibuľa čerstvá - kráľ letných šalátov, doplnok k grilovaniu alebo prvé jedlo. Sladká a šťavnatá cibuľa - sklad vitamínov a minerálov. Nie je možné nájsť nevýhody tohto produktu, ak zavriete oči pred jedným zvratom - štipľavým nepríjemným zápachom po konzumácii. Chodiť do práce alebo stretávať sa s priateľmi po jedle čerstvej cibule (nielen cibule, ale aj zelenej) je veľmi zlý nápad. A čo môžeme povedať o rande s mužom alebo dievčaťom? Odstránenie zápachu cibule z úst je náročná, ale uskutočniteľná úloha.

    Cibuľa: výhoda alebo ujmu

    Kulinárski špecialisti, lekári a ľudoví liečitelia vidia v cibuli iba výhody a nenájdu žiadne nevýhody. Voňavá zelenina zdôrazňuje dôstojnosť mnohých jedál a zlepšuje chuť. Lekári odporúčajú používať dužinu a cibuľovú šťavu ako terapeutické a profylaktické činidlo pri mnohých chorobách. Zelenina je bohatá na zinok, meď, vápnik, nikel a ďalšie užitočné látky. Zloženie obsahuje vitamíny B a C. Cibuľa je veľmi bohatá na železo. Veľkou výhodou je, že sa nebojí tepelného spracovania. Prospešné látky sa skladujú na čerstvých plátkoch aj na vyprážaných cibuľových krúžkoch.

    V období vypuknutia prechladnutia hovoria všetky ľudové recepty: pite čaj s malinami, jesť cibuľu a cesnak. Prečo ľudia používali túto konkrétnu zeleninu? Pretože dezinfikuje, ničí mikróby v tele, ako aj v ústnej dutine a hrdle. Je to kvôli bohatému obsahu prchavých látok,ktoré inhibujú rast baktérií a patogénov.

    Ako sa zbaviť zápachu cibule z úst po „ošetrení“ alebo tesne po chutnej večeri? Ako získať všetky výhody zo zeleniny a zabrániť nepríjemným dôsledkom vo forme nepríjemnej arómy? Existujú účinné ľudové tipy na osvieženie dýchania cibule.

    Po prvé: čistenie ústnej dutiny

    Čerstvosť dychu v 85% prípadov závisí od čistoty ústnej dutiny. Nestačí len uhryznúť cibuľu s jablkom alebo opláchnuť vodou. Je potrebné vyzbrojiť sa všetkými prostriedkami ústnej hygieny a začať postup:

    Odporúčame prečítať si: Ako odstrániť výpary z úst
    1. Vezmite špáradlo a odstráňte všetky veľké zvyšky jedla zachytené v medzerách medzi zubami. Nikdy nepoužívajte ihlu alebo špendlík namiesto špáradla: poškodzujete zubnú sklovinu a môže poškodiť ďasná. To môže viesť k zápalu a infekčnému ochoreniu.
    2. Na čistenie postranných povrchov zubov sa musí starostlivo použiť špeciálna niť. Najväčšie množstvo zvyškov potravy zostáva v štrbinách a nie na povrchu zuba.
    3. Čistite si zuby pomocou pasty so silnou chuťou mäty a vôňou. Malo by to trvať najmenej 3 minúty. Ak často musíte stolovať, kúpte si skladaciu zubnú kefku a cestovnú trubicu pasty. Pomôže to udržať váš dych svieži, nech ste kdekoľvek.
    4. Vyčistite jazyk. Najväčšiu hrozbu predstavuje jazykvzhľad zlého dychu. Drobné zvyšky jedla uviaznu vo vláknach, množia sa baktérie. To vedie k nepríjemnému zápachu nejaký čas po jedle, najmä po konzumácii cibule.

    Čistá ústna dutina je prvým krokom k boju proti tónom cibule v dychu
    .

    Iné metódy, ktoré sa môžu na prvý pohľad zdať úplne neaktívne, pomôžu úplne zbaviť zápach cibule v ústach.

    Potraviny

    Ľudia identifikovali množstvo výrobkov, ktoré pomáhajú „utopiť“ nepríjemnú vôňu cibule.

    Ovocie

    Ovocie, ktoré sa oxiduje vo vzduchu, je obzvlášť užitočné. Najpopulárnejším stmavovacím ovocím je jablko. Nakrájajte na plátky a nechajte stáť 30-40 minút. Čím tmavšie plátky jabĺk, tým aktívnejšie produkt neutralizuje nepríjemnú vôňu cibule. Oxidačný enzým uvoľňovaný počas interakcie s kyslíkom neutralizuje zlúčeniny síry tvorené v tele po konzumácii čerstvej cibule. Okrem jabĺk môžete jesť hrušky, marhule, sušené slivky, čerešne a hrozno.

    Semená a orechy

    Vysoký kalorický obsah orechov, semien a semien niektorých plodov je spôsobený vysokým obsahom tuku. Oleje pomáhajú skryť a neutralizovať nežiaduce arómy vychádzajúce z úst. Najlacnejšou a najjednoduchšou možnosťou sú slnečnicové semená. Jedzte semená po dobu 10 minút, vypláchnite ústa niekoľkokrát vodou (ak je to možné, vyčistite si zuby) a nepríjemný zápach lúča zmizne.

    Druhou možnosťou sú matice. Najlepšia možnosť jelieska. Ak žijete v blízkosti horských lesov a lieskové kríky nie sú vo vašej oblasti neobvyklé, považujte sa za šťastie. Táto matica sa vyrovná s problémami s dýchaním najlepšie. Ďalším spôsobom, ako odstrániť arómu cibule z úst, je jesť vlašské orechy (pokiaľ možno nie mladé).


    Mandle, lieskové orechy, borovicové oriešky a ďalší predstavitelia rodiny Orekhovye odvádzajú osviežujúce dychy bez toho, aby ovplyvnili následky, ale zdroj

    Byliny a koreniny

    Petržlen sa oceňuje pre svoj antioxidačný účinok. Ráno je žuť po „bustingu alkoholu“, po jedle cesnaku alebo cibule. Je potrebné žuť veľa čerstvých listov (spolu so stonkami). Namiesto petržlenu je možné použiť kopr, ale má skôr maskovací ako neutralizačný účinok.

    Čerstvé lístky mäty alebo balzam na citrón sú ďalším prirodzeným spôsobom, ako rýchlo utrieť cibuľové tóny. Žuvajte niekoľko listov alebo vypite silnú mätovú infúziu. Máta peprná je analógom žuvačky, ale môžete osviežiť nielen ústnu dutinu, ale tiež neutralizovať zdroj nepríjemného dychu, pretože listy obsahujú éterické oleje.

    Horčicový proces je najnepríjemnejší. Žuvačku lyžičky suchej horčice a vypite vodou. Napriek nedostatku jasnej maskovacej arómy horčica rýchlo zvláda túto úlohu a nepríjemná aróma rýchlo zmizne.

    Pre milovníkov korenia existuje ďalšia „chutná“ metóda - je potrebné ju niekoľko žuťsušené klinčeky alebo hryzú tyčinku škorice. Žuvací výrobok sa musí držať v ústach a potom prehltnúť alebo vyplivnúť (ak nie ste fanúšikom korenia).

    Pitie

    Ak naliehavo potrebujete vrátiť sviežosť dychu a nemáte po ruke potrebné výrobky, môžete s ňou zaobchádzať pomocou určitých nápojov.

    Mlieko alebo kefír

    Mliečne výrobky znižujú množstvo zlúčenín síry, ktoré prispievajú k uvoľňovaniu nepríjemného zápachu. Jedna pohár mlieka takmer neutralizuje nepríjemné tóny v dychu.


    Mlieko sa môže nahradiť kvaseným mliečnym výrobkom - kyslom alebo kefírom
    .

    Kyslé nápoje

    Kyselina aktívne bojuje proti zápachu cibule. Musíte si vybrať svoj obľúbený kyslý nápoj: čaj s citrónom (a zázvorom), brusnicový džús, citrónový džús, sicílsky pomarančový džús, atď.

    Káva

    Šálka ​​espressa pomôže odstrániť vôňu cibule. Existuje však niekoľko podmienok: nápoj musí byť prírodný a veľmi silný. Je dôležité, aby nápoj obsahoval oleje obsiahnuté v kávových zrnkách. Iba v tomto prípade budete zachránení pred zápachom.

    Ďalšie tipy

    Najdôležitejším spôsobom, ako udržať svieži dych pred dôležitými stretnutiami, je zníženie cibule. Vyhnite sa jedlám s pravidelnou cibuľou alebo pažítkou. Ak sa varíte sami, vyberte si jedlá z predspracovanej cibule. Cibulové krúžky, nakladaná cibuľa v šaláte, vyprážaná cibuľa na hranici sa nebude prejavovať ako nepríjemné dýchanie.


    Žuvanieguma je najbežnejším spôsobom „čistenia“ po konzumácii potravy

    Uistite sa, že vo vrecku alebo vo vrecku je vždy balenie žuvačky mäty. Pre milovníkov žuvačiek je však dobrá správa: ovocné arómy tiež dokonale maskujú akékoľvek dýchacie ťažkosti.

    Ak ste proti žuvačke, môžete žuť niekoľko kávových zŕn. Je to nielen zdravé, ale aj chutné. Môžete si kúpiť cukrovinky - kávové zrná v čokoláde. Potom sa tento postup zmení na skutočné potešenie.

    Zlý dych je veľmi pikantný jav. Nie vždy jej čerstvosť závisí od čistoty ústnej dutiny. Pri stretnutí s partnermi je veľmi dôležité starať sa o sviežosť dychu, pretože to môže vytvárať najpríjemnejšie dojmy o vás.