Ako odstrániť účet YouTube pri udržiavaní účtu

Niektorí používatelia, ktorí chcú odstrániť účet na YouTube, sa mylne domnievajú, že tento postup je možné vykonať, iba ak sa úplne zbavíte profilu. V skutočnosti tak robia stratou údajov, obsahu a ďalších informácií v iných súvisiacich službách Google: pošta, blog, geografické mapy atď. Keďže sú všetci pripojení k rovnakému účtu (prihlasovanie pomocou jediného prihlasovacieho mena a hesla).

Môžete však odísť zo služby YouTube iným spôsobom bez toho, aby ste sa uchyľovali k takým radikálnym opatreniam. Prečo zničiť celý profil, ak je potrebné odstrániť iba kanál na videohostingu?! Mimochodom, účet YouTube nemožno odstrániť iba pri zachovaní iných služieb, ale tiež dočasne zakázať alebo skryť pred ostatnými používateľmi.

Preto sa bližšie pozrieme na všetky možnosti spoločnosti Google týkajúce sa služby YouTube.

Metóda č. 1: rýchle odstránenie

1. Otvorte profil, v ktorom je vytvorený videokanál.

2. Na novej karte zadajte adresu - youtube.com/account_advanced (a stlačte kláves Enter).

3. V ponuke „Nastavenia ...“ sa uistite, že je otvorená karta „Všeobecné informácie“.

4. V poslednom bloku nastavení kliknite na tlačidlo „Odstrániť ...“.

5. Zadajte heslo pre svoj účet.

6. Potvrďte svoj úmysel odstrániť kanál na Youtube.

Pozor!+ Stránka, na ktorú je pripojený kanál hostenia videa, zostane po odstránení nezmenená, tj uložený ako celý profil (pozri poznámku pod tlačidlom Odstrániť).

Metóda č. 2: vymazanie s danými nastaveniami

1.Prihláste sa a potom otvorte stránku - myaccount.google.com alebo kliknite na profilovú fotku účtu a kliknite na tlačidlo „Môj účet“.

2. V časti „Nastavenia účtu“ vyberte „Zakázanie služieb ...“.

3. Prejdite do časti „Vymazať služby“.

4. V zozname služieb kliknite v poli Youtube na ikonu Kôš.

5. Vyberte jednu z dvoch navrhovaných funkcií:

1)„Chcem odstrániť obsah“- globálne čistenie obsahu. Má dva doplnky:

  • neodstrániteľné vymazanie (vrátane videí, zoznamov skladieb, odberov a predplatiteľov atď.);
  • čiastočné uloženie údajov (komentáre a správy na Google+) za predpokladu, že účet Google+ nebude odstránený. (V opačnom prípade tieto informácie zmiznú).

Začiarknite políčko vedľa požadovanej možnosti a kliknite na tlačidlo „Odstrániť obsah“.

Pozor!Súbežné zahrnutie dvoch doplnkov je povolené.

2)„Chcem kanál skryť“- zahŕňa 5 doplnkov:

  • obmedzovanie prístupu ostatných používateľov na videá, zoznamy skladieb, hodnotenia, odbery;
  • vymazanie bez obnovenia pripomienok uverejnených pred stanoveným dátumom (počítanie je od dátumu registrácie profilu);
  • ukladanie správ, komentáre uverejnené na stránke Google+;
  • vypnutie zobrazenia karty Youtube na + stránke;
  • ukladanie informácií z iných služieb.

Po povolení doplnkov aktivujte funkciu „Skryť“.