Ako odstrániť históriu vyhľadávania a zobrazenia v službe Yandex

Yandex je lídrom medzi vyhľadávacími nástrojmi v ruskom jazyku. Extrahuje presne obsah, informácie, ktoré používateľ potrebuje z vnútorností globálnej siete. A pri písaní slova, frázy alebo otázky vo vyhľadávacom riadku, zameraním sa na ne, sú uvedené rady - zoznam obľúbených otázok (na zadanú tému). Okrem toho, ak sa prihlásite do systému Yandex (tj. Prihláste sa na svoj účet), vo výsledkoch sa zobrazia často navštevované stránky, ako aj požiadavky, ktoré používateľ zadal priamo.

Všetky tieto údaje sú prevzaté z takzvanej histórie vyhľadávania Yandex - virtuálneho úložiska umiestneného v účte, ktorý ukladá tipy a odkazy na vyhľadávanie podľa dátumu a času. Ako však ukazuje prax, niekto ju používa a niekto ju nepoužije (z dôvodov ochrany osobných údajov).

Ak neviete, ako odstrániť históriu v Yandexe a ako zakázať vkladanie údajov do nej, a riešenie týchto úloh je nesmierne dôležité a potrebné, postupujte podľa pokynov uvedených nižšie. A všetky problémy spojené s týmito nastaveniami zmiznú samy o sebe.

Ako čistiť?

1. Prihláste sa do Yandex.

2. V pravom hornom rohu kliknite na ikonu ozubeného kolieska (možnosti profilu).

3. Z rozbaľovacej ponuky vyberte možnosť „Ostatné nastavenia“.

4. Na novej stránke prejdite do časti Moje nálezy.

5. Ak chcete odstrániť všetky záznamy, kliknite na tlačidlo „Vymazať ...“.

Pozor!Ak nechcete, aby sa systém opraviludalosti, v rovnakej časti kliknite na tlačidlo „Zastaviť nahrávanie“.

Ako selektívne vymazať záznamy?

1. V časti „Moje nálezy“ kliknite na odkaz „Vrátiť ...“.

2. V histórii prehliadania kliknite na ikonu „krížik“ vedľa záznamu (žiadosť), ktorého sa musíte zbaviť.

Rada!Ak chcete uložiť požiadavky na pevný disk počítača, kliknite na možnosť „Exportovať ...“ v bočnom menu.

Rýchly prístup k nastaveniam denníka

1. Po autorizácii otvorte stránku - tune.yandex.ru/suggest/.

2. Ak chcete vypnúť výzvy, zrušte začiarknutie políčok vedľa možností „Moje žiadosti ...“ a „Obľúbené stránky ...“.

3. Ak chcete odstrániť obsah denníka, kliknite na tlačidlo „Vymazať ...“.

4. Uložte zmenené možnosti: kliknite na tlačidlo „Uložiť“.

Ako nastaviť vyhľadávanie?

Ak si neželáte vymazať históriu, ale len zastaviť nahrávanie a doladiť vyhľadávanie, postupujte takto:

1. V ponuke nastavení profilu vyberte „Konfigurovať výsledky vyhľadávania“.

2. V pravej dolnej časti stránky v časti „Osobné vyhľadávanie“ zrušte začiarknutie políčok vedľa funkcií, ktoré chcete zakázať (zvážte históriu, weby atď.). ,

3. Kliknite na „Zastaviť nahrávanie“ (odhlásenie).

4. Doplnky sa prejavia kliknutím na tlačidlo „Uložiť a vrátiť sa ...“.

Yandex pre vaše pohodlné používanie! A nech je tam všetko!