Ako odstrániť e-mail a účet Google

Obsah

Pred odstránením poštovej schránky v službe Gmail alebo celého vášho profilu Google znovu dôkladne zvážte výhody a nevýhody. Oplatí sa to? Profil navždy zmizne. Používatelia, ktorí nevedia, že ste e-mail odstránili, sa doň pokúsia odoslať správy. Odstránením účtu Google navyše čiastočne alebo úplne stratíte prístup k svojim službám. Nebudete napríklad môcť používať funkcie na stránkach YouTube, Disk Google, ktoré sú poskytované výlučne autorizovaným používateľom.

Táto príručka vám pomôže odstrániť doručenú poštu a účet Google.

Príprava na odstránenie

1. Otvorte v prehliadači stránku - https://myaccount.google.com/.

2. Kliknite na tlačidlo Prihlásiť sa.

3. Prihláste sa: zadajte svoje používateľské meno (@ gmail.com) a heslo.

4. V časti „Nastavenia účtu“ kliknite na odkaz „Zakázať služby a odstrániť účet“.

5. Ak chcete odstrániť:

  • poštová schránka Gmail - prejdite do podsekcie „Vymazať služby“;
  • celý profil - „Vymazať účet a údaje“.

6. Znovu zadajte heslo pre vstup do účtu.

7. Kliknite na „Prihlásiť sa“.

8. Postupujte podľa jedného z nasledujúcich pokynov (v závislosti od vybranej úlohy).

Vymazanie profilu Gmailu

Ak si chcete vytvoriť kópiu korešpondencie, dokumentov a iných informácií uložených vo vašom e-mailovom profile, postupujte takto:

1. Na otvorenej stránke pod textom varovania kliknite na odkaz „Stiahnite si údaje.“

2. Na novej karte prehľadávača sa otvorí panel konfigurácie zálohy. V zozname zakážte položky, ktoré sa nemusia archivovať.

3. Kliknite na Ďalej.

4. Kliknite na pole „Formát súboru“ a vyberte typ archívu (ZIP, TGZ, TBZ).

5. Kliknite myšou na „Spôsob prijatia“. V rozbaľovacom zozname uveďte, kam chcete archív s údajmi uložiť.

Pozor!V predvolenom nastavení je nastavená metóda By Link. To znamená, že po dokončení archivácie údajov služba poskytne adresu URL na stiahnutie kópie do počítača.

6. Kliknite na príkaz Vytvoriť archív.

Ak nepotrebujete zálohovať údaje, okamžite po prechode do podsekcie „Vymazať služby“ postupujte takto:

1. Kliknite na ikonu „Kôš“ v riadku Gmail.

2. Na stránke „Odstránenie služby ...“:

  • umiestniť do textu značku vedľa nápisu „Áno, chcem vymazať ...“;
  • v poli „Nová primárna adresa ...“ uveďte alternatívny e-mail, ktorý bude pripojený k profilu;
  • zadajte heslo použité na zadanie e-mailu;
  • kliknite na položku „Odstrániť Gmail“.

Vymazanie celého účtu

1. Začiarknite políčka v rámčekoch „Súhlasím so zodpovednosťou ...“ a „Áno, chcem navždy ...“.

2. Kliknite na položku Odstrániť účet.

Ak si zmeníte názor, ako sa zbaviť profilu v systéme alebo omylom aktivovaného vymazania, postupujte takto:
1. V správe „Škoda, že odchádzate!“ Kliknite na odkaz „... zotavenie. Alebo otvorte stránku na novej karte -https://www.google.com/accounts/recovery/.

2. V zozname problémov kliknite ľavým tlačidlom myši na možnosť „Iné problémy vznikajú pri vstupe do systému“.

3. Do rozbaľovacieho poľa zadajte e-mailovú adresu (prihlasovacie meno Google), ktorá bola použitá vo vzdialenom účte.

4. Kliknite na tlačidlo Pokračovať.

5. Zadajte svoje heslo a znova kliknite na Pokračovať.

6. V správe „Obnovenie prístupu ...“ otvorte odkaz „poslať žiadosť ...“.

7. Pre prístup do svojho účtu musíte uviesť odpovede pod kontrolnými otázkami služby:

  • nastaviť dátum poslednej návštevy profilu Google v rozbaľovacích ponukách;
  • Dátum vytvorenia účtu.

8. Po úspešnom potvrdení práv na účet pod správou „Úspech!“ Kliknite na „Zmeniť heslo“.

9. Zadajte staré a nové heslo. Znovu aktivujte funkciu „Zmena hesla“.

Po dokončení tohto postupu sa váš profil automaticky otvorí v prehliadači.

Príjemná práca pre vás online!